29 Ekim 2023 Pazar

Tetik

Kafanda seni sürekli eleştiren yargılayan onaylayan onaylamayan- kısacası kuru gürültü yaratan anne-babanın sesini kestiğinde, kafandaki anne-babanı öldürdüğünde gerçekten özgürsün. 


Nereye gidersen git, hangi mesleği yaparsan yap, ne giyersen giy o sinsi karabasanların beyninde fısıldaşmalarına izin verdiğin sürece asla tamamen özgür olamazsın.


24 Ekim 2023 Salı

Tavşan Deliği


Boğazına yemek kaçtı diye yemek yemeyi bırakmıyorsan, hata yaptın canın acıdı diye yaşamayı mı bırakacaksın? 

Bir bardak su içip yola revan olmak lazım gelir.

18 Ekim 2023 Çarşamba

Bir iki

 Bir taşla vurulan ikinci kuş, vurulduğu için mi üzgündür yoksa ikinci hedef olduğu için mi?

5 Ekim 2023 Perşembe

Hayatta durmak üzerine

En yakın arkadaşımla konuşurken, annesi için 'ayakta duramıyor fazla, varis var' demek isterken, 'hayatta duramıyor' dedi.

Benim beynim de hayatta durmaz böyle bir tabirle karşılaşınca. 


Hayatta duramayanlar, hayatta durmaya çalışanlar. Hayatta durmak. 


A: "Naber napıyorsun?" 

B:"İyi valla nolsun hayatta durmaya çalışıyoruz" ya da şey

A: " bugün neydi öyle, iyi durduk hayatta ha değil mi?"


Hayatta durmak ne demek senin için? Bir düşün hadi. Matriks içinde var olmaya çalışmak? Kendini, özünü, ruhunu tanımak bilmek için vereceğin zaman ve emeği matriksin 9/5 mesaisinde büyük oranda harcadığın için kalan kırıntılarla karnını doyurmaya çalışmak olabilir.


Sabah işe gitcem o yüzden kısa kesiyorum.

Uçak

 O kadar hızlı bir şekilde düşünce oluştu ki beynimde, o düşünceyi sözlü ifade edebilecek kelimeyi bulup çekip çıkarmam çok uzun sürdü. Karşımdaki de büyük ihtimalle beni, düşünemiyor filan sandı ya da kelime dağarcığı kısıtlı ya da ifade yeteneği kusurlu. Asıl önemli olan benim kendim hakkımda düşündüğümdü, o yüzden uygun kelimeyi bulup, cümlemi kurduğumda, rahatlamış huzura ermiştim.