17 Aralık 2021 Cuma

 Gece şiiri


Çakmağın gazı bitmiş ama hala cebinde taşıyorsun.


Saçını boyayana kadar kimse seni tanımıyordu.

Şimdi filanca saçlı diyorlar. Ezberlediler seni, ben ise kazıyıp attım  aklımdan sağa sola bulaşmış boyalarınla beraber.

Metro çıkışındaki seyyar satıcıdan yediğimiz ketçap ve mayonez sıkılmış haşlanmış mısır kadar ulu orta değildi sevgimiz

Bir kibrit tüm sorunumu çözer aslında.


02:19

3 Aralık 2021 Cuma

Kahverengi'nin dramı

 

x.x.2016

Bir gün dünyadaki bütün renkler bir araya gelmişler ve önemli bir konu hakkında konuşmaya başlamışlar. Renklerin efendisi Mavi’nin söyleyecek önemli bir şeyi varmış. Zaten bu toplantının yapılmasını da o istemiş.

Mavi demiş ki : “Arkadaşlar! Öncelikle hepinize hoş geldiniz demek istiyorum. Benim sizinle konuşmak istediğim önemli bir konu var. Kırmızı, yeşil, mor, sarı, lacivert , gri, ve diğer bir sürü rengin kendine has bir adı var. Fakat Kahverengi’nin kendine ait bir adı yok. Kahve çekirdeğinin adını alıp yanına “rengi” kelimesi eklenmiş, ama kimse Sarı için, güneş rengi dememiş. Bence Kahverengi için başka bir ad bulmalıyız ve bunu tüm dünyaya yaymalıyız. Ne dersiniz dostlarım?

Sarı: “ hmm doğru diyorsun Mavi. Acaba Kahverengi bu konuda ne düşünüyor bir de ona danışalım mı?”

Kahverengi :”Ben bazen üzülüyorum kendime has bir ismim olmadığı için. Sizin isimlerinize bakıyorum ve benim neden böyle bir ismim yok diyorum.” 

Turuncu: “Kahverengi’ne ağaç kökü rengi desek olur mu?”

Turuncu , tüm renklerin arasında en saf olanıymış . Bu dediği şeye diğer tüm renkler gülmüşler.

Mor: “Ah Turuncuu! Tabiki de olmaz. Öyle bir isim bulmalıyız ki, o ismin içinde “kahve, ağaç, bir şey rengi” olmamalı. Tamamen farklı bir isim olmalı”

Yeşil: “ Belki Kahverengi, siyah ve gri isimlerinden yeni bir isim üretebiliriz , ne dersiniz ha?”

Kırmızı: “ Kasiri!”

Tüm renkler Kahverengi’ye dönmüşler ve ona Kasiri diye bağırmışlar. Sonra da hepsi gülmeye başlamışlar. Kahverengi’de katıla katıla gülüyormuş. Anlaşılan bu yeni isim pek hoşuna gitmiş.

Kahvrenegi:” Dostlarım, teşekkür ederim. Benimle empati kurup beni anlamaya çalıştığınız için. Bundan sonra isteyen bana Kasiri diyebilir. Ben bu ismi beğendim “ demiş.

O günden sonra Kahverengi’nin arkadaşları onu Kasiri diye çağırmaya başlamışlar.

3 Ocak 2021 Pazar

Uçurum

Cm kımıldarsam düşüp seksen parçaya bölünecek bir cam bardak gibi hissediyorum, bu şekilde yaşamak ciddi emek ve adanmışlık isteyen bir şey


.


Sanki uçurumun kenarındayım ve bir adım daha atsam her şey yok olacak, korkudan iliklerime kadar titriyorum. Hiç bir şeyin öneminin kalmadığı bir nokta orası, sıfır noktası orası, hiç bir şeyin öneminin olmaması ne demek sen biliyor musun? Delilik ile ölüm arası bir yer.