27 Ekim 2019 Pazar

Araba Satmak




                                           🚗

Arabayı aldık satması kaldı diyenleri duyar gibiyim. Paran varsa araba almak satmaktan daha kolay takdir edersiniz ki.  Belli bir bütçe ayırıyorsun, seçip beğeniyorsun arabayı, bir de satıcılarla görüştüğünde kıllanmıyorsan arabadan ve satıcıdan, bir de tanıdığın ekspertiz varsa oh kafa rahat.

 E şimdi satarken farklı. İlan ver, değişik değişik alıcı mailleriyle uğraş, çek yazmak isteyeni, arabayı görmeden fiyat kıranı vs. Sonra onların bir kısmıyla buluş, pazarlık yap derken bildiğin mesai yaptırıyorlar insana.
Bir de kullandığın arabada hatıraların da var, e onlar da sanki satılıyormuş gibi hissediyorsun ve duygulanıyorsun tabi. Halbuki hatıralar arabanın camında, arka koltukta filan değil kafanın içinde.

Şimdi işin bir de şu boyutu var: maddi şeyler bu dünyaya ait, aslında hiçbir şeye tam olarak sahip olamıyorsun. Olmuş gibi görünüyorsun, bir nevi illüzyon. Zaman gibi. Bir şeye gerçek anlamda sahipsen, o şey zaman ve mekandan bağımsız olmalı. Boyutlar arası olmalı,ben buna inanıyorum.  Mesela “dürüstlük” sahip olunan bir özellikse, şimdi ve her zaman, burada ve her yerde o özelliği taşırsın.

Noterin verdiği kağıt parçasında arabanın sana ait olduğu yazıyor evet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder